„Micii arhitecți” este un concurs inițiat de grădinița noastră și a avut ca temă ,,Suceava – orașul meu”, prin care preșcolarii au dovedit că fac parte din comunitate, cunosc și le pasă de ceea ce este în jurul lor.

Concursul aflat la prima ediție, a mobilizat peste 100 de preșcolari din municipiu cu vârste cuprinse între 4 și 6 ani, îndrumați de 70 de cadre didactice care au realizat machete din piese LEGO Classic, înfățișând clădiri, instituții, spații de joacă sau spații verzi, locuințe, statui, elemente familiare din comunitatea lor.

În concurs s-au înscris 12 grădinițe din municipiul Suceava: G.P.N. „Țăndărică”, G.P.P. „Prichindel”, G.P.P. „1,2,3”, G.P.P. „Gulliver”, G.P.P. „A.B.C.”, G.P.N. „Piticot”, G.P.N. „Maria Montessori”, G.P.N. „Pinocchio”, G.P.P. „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, G.P.N. „Dumbrava Minunată”, G.P.P. „Albinuța” și G.P.P. „Așchiuță”.

Juriul, format din specialiști în domeniu, a fost impresionat de diversitatea lucrarilor și a apreciat și premiat fiecare lucrare dar și machetele grădinițelor participante.

Cele doisprezece machete ample, lucrate cu migală și atenție, au fost expuse joi, 9 noiembrie, în curtea Grădiniței „Așchiuță”, cu prilejul festivității de premiere, eveniment care a reunit preșcolari, parteneri, autorități și părinți.

Acest proiect vrea să transmită un mesaj simplu, acela de a fi împreună: copiii, familia, comunitatea, cadrele didactice, factorii decidenți și oamenii comunității.
Felicitări copiilor pentru munca lor!

Leave a reply

Clădirea grădiniţei recent renovată, oferă copiilor siguranţă şi confort în spaţii primitoare, luminoase, frumos decorate şi încăpătoare: săli de clasă, spaţiu de joacă, un loc generos pentru activităţi culturale, cabinet de logopedie, cabinet metodic, centru de resurse pentru părinţi;

Contact

Str. Alexandru cel Bun, Nr. 31

GPP Aschiuta

Call Now Button