O DUZINĂ DE GÂNDURI FRUMOASE, LA CEAS ANIVERSAR, PENTRU GRĂDINIȚA ,,AȘCHIUȚĂ” DIN SUCEAVA

 ,,Nu zidurile fac o grădiniță, ci spiritul care domnește într-însa”. Ferdinand I

A vorbi despre vârsta unei grădinițe este ca și cum ai vorbi despre vârsta unui om. Ne întrebăm: 60 de ani e mult? E puțin? E o viață? Da, e o viață! Una închinată pe altarul educației unor generații de copii.

Anii au nins peste grădinița noastră fulgi albi. Privind în urmă, ne dăm seama că am adunat, an după an, frumusețea gândurilor unor copii care au crescut în grădinița noastră, care apoi au devenit oameni și s-au reîntors aici de mână cu copii lor, încredințându-ne cea mai de preț comoară a lor, pentru un dialog peste generații.

Ani de-a rândul această grădiniță a devenit un spațiu de viață, un loc în care visele prind aripi și unde aripile se înalță în zboruri mărețe prin directa implicare a generaţiilor de educatoare.

Acum 60 de ani, cadrele didactice, se întrebau, oare ce ne-am mai putea dori, decât bucuria de fi părtași devenirii noilor generații, de a-și împlini menirea de oameni, de făurari de suflete.

Anul acesta, colectivul de cadre didactice în colaborare cu părinții și-au dorit să sărbătorească acest eveniment împreună cu copii în cadrul mai multor activități pe parcursul unei săptămâni.

În prima zi ,,Așchiuță l-a adus pe Moș Nicolae la grădiniță”, apoi dând liber creativității am organizat o expoziție cu tema ,,Grădinița noastră prin ochi de copil”, în cea de-a treia zi Așchiuță ne-a poftit la carnaval, urmând apoi o zi de spectacol, sub genericul ,,Hai la teatru lui Așchiuță!”.

La finalul unei săptămâni pline de zâmbete colorate și jocuri distractive, am putut spune că am mai scris o frumoasă pagină de poveste din cartea GRĂDINIȚEI NOASTRE cu o petrcere surpriză pentru  Așchiuță, cel care a dat numele grădiniței noastre și ne însoțește pe drumul cunoașterii prin joc și multă voie bună.

La mulți ani, dragă grădiniță! 

Clădirea grădiniţei recent renovată, oferă copiilor siguranţă şi confort în spaţii primitoare, luminoase, frumos decorate şi încăpătoare: săli de clasă, spaţiu de joacă, un loc generos pentru activităţi culturale, cabinet de logopedie, cabinet metodic, centru de resurse pentru părinţi;

Contact

Str. Alexandru cel Bun, Nr. 31

GPP Aschiuta

Call Now Button