Ziua de 28 noiembrie-Ziua Bucovinei a stat sub semnul transmiterii tradiţiilor românești într-o atmosferă de sărbătoare, alături de părinți și de invitați de seamănă. Încă o dată preșcolarii de la Grădinița ,,Așchiuță” respectă valorile naţionale moștenite de la strămoșii noștri şi sărbătoresc această mare zi cu dragoste pentru tradițional și frumos.

Ziua a debutat cu desfășurarea unei activități din cadrul parteneriatului grădiniță-familie-comunitate, sub forma unei șezători, în care părinții alaturi de cadrele didactice au încercat să le dezvolte copiilor de grupă mare dragostea faţă de obiceiurile şi tradiţiile românești.

În aceeași atmosferă de tradiție și sărbătoare, s-a desfășurat activitatea educativă ,,Mândrul bucovinean” în care toți copiii, îmbrăcați în mândrul port popular, au ținut în mână steagul tricolor și au susținut împreună un program artistic din care nu au lipsit cântecele patriotice și dansurile populare.

Activitatea s-a încheiat într- o atmosferă de sărbătoare cu un invitat special, cunoscuta interpretă de muzică populară, d-na prof. Ancuța Corlățan, care a încântat auditoriu cu frumoasele ei cântece populare.

La mulți ani, Bucovina!

La mulți ani, România!

Foto:

Leave a reply

Clădirea grădiniţei recent renovată, oferă copiilor siguranţă şi confort în spaţii primitoare, luminoase, frumos decorate şi încăpătoare: săli de clasă, spaţiu de joacă, un loc generos pentru activităţi culturale, cabinet de logopedie, cabinet metodic, centru de resurse pentru părinţi;

Contact

Str. Alexandru cel Bun, Nr. 31

GPP Aschiuta

Call Now Button